Autorine-keramika-ranku-darbo-dovanos

...netobulumo DOVANOS

"RAMUNĖS nameilė" autorinė keramika - netiražuojami keramikos dirbiniai, saviti ir unikalūs, kurie svyruoja tarp funkcionalumo ir konceptualumo.

Kuo ypatinga autorinė keramika?

Autorinė keramika tai sritis apjungianti mažiausiai keturias: skulptūrą, tapybą, grafiką, dizainą, o gal ir dar daugiau meno krypčių. Ji, kaip ir visi erdviniai menai, susijusi su įvaldyto amato specifika, formos iškalbingumu bei drąsa eksperimentuoti technologinių priemonių teikiamomis galimybėmis. 

Keramika stalo serviravimui – tam tikra neatsiejama mūsų kasdienybės dalis. Indas tuščias yra tol, kol mes užpildome jį, tik mums aktualiu turiniu. Sakysite, tai metafora. Taip. Tačiau būtent joje aptinkame sąsają su autentiška žmogaus patirtimi. Autorinė keramika, visų pirma – medžiagos ir formos sintezė, kurią kūrėjas geba suvaldyti. Pasitelkdamas emociją, persmelktą asmeniškumo ir savito požiūrio, nuolat ieškodamas grožio aplinkoje ir taip siekdamas išvengti banalių stilistinių klišių.

 

Autoriniai kūriniai, kurie yra arti žmogaus, tokie kaip keraminiai stalo serviramo indai arba Keraminiai interjero aksesuarai, gali tapti įkvėpimo šaltiniu šiuolaikiniam žmogui. Nesivaikančiam vienadienių dizaino madų. Kurios užvaldo ne tik interjero aksesuarais prekiaujančius salonus, bet ir skubančių žmonių sąmonę. Jaučiančiam sentimentus įsimintinoms gyvenimo akimirkoms ir laiko patikrintoms vertybėms. Vertinančiam asmeninį dėmesį, kurį kūrėjas įkurdina kūrinyje.

 

Vieta, kur gimsta keisčiausi dalykai

Menininko studija – tai vieta, kurioje neretai kyla patys netikėčiausi klausimai ir vyksta patys įdomiausi daugelio akiai nematomi procesai – idėjų gimimas, įvairios jų transformacijos. Žinoma neapsieinama be klaidų, atsitiktinumų, su laiminga ir ne visai, pabaiga. Ir, be abejo, tai yra ilgas techninis, kartais varginantis, tačiau neretai ir labai motyvuojantis darbas, kuris...

Primena, kad kūrinio dizaino kūrimo procesas yra neatsiejamas nuo kliento lūkesčių bei jo poreikių.

Kintanti visuomenės struktūra tiesiogiai įtakoja dizaino diskursą, kurį kūrėjas turi nuolat permąstyti, kad nepakliūtų į žinių ir žinojimo pinkles ir nebūtų išstumtas į periferiją.

Vis stiprėjantis individualizmo skverbimasis ne tik į mūsų namus, bet ir į kūrėjų sąmonę, buvo vienas pagrindinių pretekstų komercionalizuoti dizainą, o alternatyvių dizaino vaidmenų reikšmė, kaip ir buvo galima to tikėtis, sumenko. Tačiau, kuo toliau, tuo labiau dizaineriams, kūrėjams ėmus sąmoningai trauktis iš pramoninės produkcijos, mes vėl atsigręžiame į konceptualaus dizaino erdvę – The Design About Ideas.

Dėl šios priežasties, vizualinės komunikacijos dizainas ir jo vartotojų patyrimų dizainas vėl įgavo deramą vietą mūsų prioritetų skalėje.

Taip autorius kurdamas personalizuotą ryšį su kūriniu suteikia jam ilgaamžiškumo ir skatina ilgalaikį vartojimą. Tokiu būdu individualizmui vėl grąžinama teigiama vertė, kuri turi potencialo prasibrauti pro vizualinės komunikacijos triukšmą mūsų kasdienybėje. Personalizuotas kūrinys šiuo atveju Keraminiai interjero aksesuarai – vidinės energijos išraiška. Kurią galime tapatinti su emocija, kuri skatina mus veikti, kartu suteikia tam tikrą „nuotaiką“ ar net „atspalvį“ ne tik pačiam veikimui, bet ir mūsų mintims, mus supančiai aplinkai. Nes autentiškas kūrinys, sukurtas išskirtinai rankomis, ne tik padeda žmonėms išreikšti savo jausmus, tačiau jis ir sukuria emocinę aplinką ir norimą išreikšti jausmą.

 Išsaugokite žinutę keramikos dirbinyje

Kuriant autorinę keramiką visi darbai yra vienetiniai, tačiau norint turėti individualizuotą, išjaustą ir mintimis nuglostytą dirbinį, galima jį užsisakyti užsukus į puslapį individualūs užsakymai arba kita jums priimtiniausia forma. Būtent, suasmeninta žinutė ar inicialai atsispindintys kūrinyje, leis ne tik parodyti deramą dėmesį, tam žmogui, kuriam šis kūrinys yra skirtas. Tačiau įamžins įvykio svarbą ir Jums patiems.

 

Su meile, Ramunė

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.